BrainMax Pure Špaldová mouka BIO, 1 kg
Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Vyniká především vysokým obsahem hořčíku, draslíku a vápníku.
BrainMax Pure Špaldová mouka v BIO kvalitě
Špaldová mouka je zdravější varianta klasické mouky. Lze ji použít jako běžnou mouku k pečení nebo zahušťování polévek a omáček. Zároveň si tím zachovává obsah vitamínů, minerálů, vlákniny a má nižší obsah lepku. Jedná se o druh pšenice, která je lépe stravitelná. Živiny, které si špalda zachovává jsou zejména z řady minerálů jako je železo, hořčík a mangan. Z vitamínů poskytuje špalda hlavně vitamín E. Dále má mouka vysoký obsah vlákniny to je další z výhod špaldové mouky, která přirozeně podporuje trávení.
Špaldová mouka na sebe dobře váže vodu, takže pravděpodobně použijete menší množství tekutých přísad. Se špaldové mouky lze péct chleba, sladké dezerty a nebo použít k zahuštění omáček či polévek.
Zdravé recepty a zkušenosti můžete nalézt také na webu influencerky Anety.
Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky:
- Skvělá alternativa k běžné mouce
- Plná vitamínů a minerálů
- Lehčí struktura = výsledky pečení jsou nadýchanější a měkčí
- Lehce stravitelná
- BIO, RAW, VEGAN
- Země původu: Holandsko
Možnosti použití špaldové mouky
- Vhodná k zahuštění polévek i omáček.
- Ideální k přípravě dezertů, jako jsou koláče nebo buchty.
- Výborná k pečení chleba jiného pečiva.
Populární recepty ze špaldové mouky
Avokádovo-špaldové brownies
Složení:
- 150 g špaldové mouky
- 3 vejce
- 170 g bílého jogurtu
- 1 avokádo
- 5 lžic medu
- 50 ml vody
- 30g holandského kakaa
- Kokosový olej na vymazání formy
Postup:
Nejdříve vyšleháme avokádo s vejci a jogurtem a poté přidáme ostatní ingredience a vyšleháme do hladka. Těsto vylejeme do vymazané formy a pečeme cca 30 minut na 170°C.
Špaldový chléb
Složení:
- 3 hrnky špaldové mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička himalájské soli
- 1 lžička kmínu
- 2 hrnky vlažné vody
Postup:
Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience a poté pomalu přiléváme vodu. Připravené těsto poté necháme kynnout (ideálně přes noc). Poté přendáme do zapékací mísy, můžeme posypat dýňovými nebo slunečnicovými semínky a pečeme asi 30 minut na 250°C. Po 30 minutách snížíme tepotu na 220°C a pečeme dalších 30 minut
Špaldové bulky
Složení:
- 160 g špaldové mouky
- 170 g cottage
- 1 vejce
- 2,5 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- Sůl
- Hrst dýňových semínek
Postup:
Nejprve si vymícháme špaldovou mouku spolu s cottage sýrem, vejcem a práškem do pečiva. Osolíme a vmícháme dýňová semínka. Z odleželého těsta tvarujeme menší bulky a vyskládáme na papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme 35 minut.
Přednosti BrainMax Pure špaldové mouky
Vysoký obsah vitamínů a minerálů
Špaldová mouka si zachovává minerály hořčík, železo mangan a vitamíny E.
Zdroj vlákniny
Jelikož špaldová mouka nepošla žádným typem šlechtění, přirozeně si zachovává velké množství vlákniny.
Vhodná k pečení
Špaldová mouka je vhodná jak k pečení koláčů i klasického pečiva. Lze ji použít stejně jako běžnou pšeničnou mouku.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše špaldová mouka má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO špaldová mouka
Původ: Nizozemsko
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 1 Kg
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.