BrainMax Pure Kakaové máslo BIO - bochánky, 250g
Kakaové máslo je nejtučnější část celého lusku a vzniká rozdrcením kakaové hmoty. BrainMax Pure kakaové máslo se vyrábí z kakaových bobů, které pochází u kontrolovaného zemědělství a má intenzivní kakaovou chuť a aroma. Kakaové máslo se získává hydraulickým lisováním za teploty 90°C. Máslo se následně filtruje, aby se odstranily poslední zbytky pevných kakaových přísad.
Složení organického kakaového másla obsahuje velké množství nenasycených mastných kyselin, vitamínů a stopových prvků. Je také plné antioxidantů a je bohaté na kyselinu palmitovou, stearovou, linolenovou a olejovou, která patří mezi nenasycené tuky a přispívá k normální hladiny cholesterolu v krvi.
Kakaové máslo
Zhruba 50% hmotnosti kakaové hmoty tvoří kakaové máslo, které je pro naše tělo zdrojem zdravých tuků. Mnohé živiny, aby se mohly v těle dobře vstřebat, se potřebují navázat na tyto tuky. Zajímavostí je, že neobsahuje cholesterol a nepřepaluje se, je proto vhodné k pečení nebo smažení. Kakaové máslo je jednou z hlavních přísad kvalitních čokolád.
Každá polévková lžíce kakaového másla obsahuje 27,1 mg fytosterolů, což jsou rostlinné sloučeniny, u kterých bylo prokázáno, že snižují hladinu škodlivého LDL cholesterolu. Obsah tuku a kalorií v kakaovém másle je mnohem nižší než u běžných kuchyňských tuků. Díky jemně sladké vůně kakaového másla a hladké krémové struktuře je z něj oblíbená ingredience po celém světě. Používá se při výrobě čokolád, polev, sušenek, mléčných dezertů, koláčů, krémů, zmrzliny nebo koktejlů.
Přednosti BrainMax Pure kakaového másla:
- Máslo vyrobené z pravého nepraženého peruánského kakaa
- Vysoký obsah antioxidantů
- Skvělé na pleť, i do kuchyně
- BIO, VEGAN
- 100% čistota
- Přímo z Peru
Možnosti použití kakaového másla
- Můžete přidat do proteinového šejku nebo svého oblíbeného koktejlu.
- Může být použito ke smažení nebo k přípravě krémových polévek.
- Důležitá ingredience kvalitní čokolády.
Přednosti BrainMax Pure kakaového másla
Vysoký obsah antioxidantů
Kakaové máslo je zdrojem velké množství antioxidantů a je mimořádně bohaté na vitamín E.
Zdroj zdravých tuků
Máslo je zdrojem nenasyceným mastných kyselin, které pozitivně ovlivňuje zdraví kardiovaskulárního systému.
Vhodné ke smažení
Kakaové máslo je kvalitní tuk, který neobsahuje cholesterol a navíc je tepelně stabilní. Lze ho používat k pečení i smažení.
BIO certifikace CZ-BIO-001
Naše kakaové máslo má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství mimo EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: 100% BIO kakaové máslo (Theobroma cacao)
Původ: Jižní Amerika
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: V suchu, v uzavřeném obalu.
Hmotnost: 250 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.